Maslenica 2009 - 16.obljetnica akcije

Nizom događanja obilježena je 16. obljetnica akcije Maslenica. Članovi USPDR "Delta" Županja nazočili su polaganju vijenaca u Islamu latinskom, na svetoj misi u crkvi svetog Frane u Podpragu i obilježavanju 5. obljetnice osnutka Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata u motelu "Marune". Dio događanja pogledajte na slijedećem linku

Prenosimo sa www.domovinskirat.hr

„Zašto ste spustili glave? Zašto šutite?“ započeo je propovijed vlč. Šentija na obilježavanju 16 godišnjice akcije „Maslenica“. Te nastavio: „Podignite ponosno glave, jer djelo koje ste stvorili, Domovinu Hrvatsku, je velebno djelo koje su pokoljenja čekala. Danas o Domovinskom ratu više govore oni koji nisu u njemu ni sudjelovali – a vi šutite. Govorite jer nam imate što reći.“

Po maglovitom i hladnom vremenu okupilo se oko 1000 osoba (branitelja i obitelji poginulih branitelja). U sv. Misi koncelebriralo je 15-ak svećenika iz Zadarske nadbiskupije, te župnik Udbine i Gračaca iz Gospićko-senjske biskupije. Vlč. Šentija je pozvao sve branitelje „da izgrade onu Hrvatsku za koju ste se borili, te da ne malakšete pred kušnjama i poniženjima onih koji su zasjeli u razne fotelje zahvaljujući vašoj žrtvi.“

„Neki političari pokušavaju proturiti tezu kako ne bi bilo Hrvatske da nije bilo NOB-a, mi svi znamo da je to laž, jer ste i neki od vas, ali i vaši očevi zbog ljubavi prema rodu i narodu bili osuđivani, mučeni i ubijani.“ Nakon toga prolomio se pljesak okupljenih branitelja-specijalaca i ostaloga puka. Misno slavlje se završilo pjesmom „Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata“. Desetak minuta nakon svršetka mise i razilaženja vjernika počela je padati kiša. I Bog je uz nas!

Nakon Svete Mise prisutni su pozvani na zajedničko druženje u restoranu na odmaralištu „Marune“. Veći dio okupljenih došao je na zajedničko druženje.

Okupljenima se obratio g. Svemir Vrsaljko, predsjednik Udruge specijalne policije RH „Zahvaljujem vam svima na odazivu. Ovoliki broj prisutnih je potvrda da smo skupa i da nismo zaboravili one koji su dali svoje živote za Domovinu. I ostat će tako!“ Nakon njega se okupljenima obratio g. Vladimir Faber, ravnatelj policije. Istakao je važnost specijalaca MUP-a kroz Domovinski rat. Vesela srca je potpisao čestitku podrške zapovjedniku, umirovljenom generalu Mladenu Markaču. Podršku su potpisali svi prisutni. I na sv. Misi i na druženju bila je prisutna supruga generala Markača, koju su gromoglasnim pljeskom svi pozdravili.


0 komentari  

U sjećanje


ORKIĆ ZLATKO
6.9.1966 - 24.1.1993

0 komentari  

U sjećanje


ADAMČEVIĆ MATO
3.1.1966 - 19.1.1992

0 komentari  

Završne pripreme za monografiju SJP MUP RH

Predsjedništvo USPDR "Delta" Županja na sinoć održanom sastanku, dogovorilo je da konačni izbor fotografija koje će ići u tisak za monografiju SJP MUP RH, donijeti će na sastanku u nedjelju, 18.1.2009 godine.
Sastanak je sazvan u 18 sati u prostorijama udruge u Županji, Bana Josipa Jelačića 4.
Pozvani su svi članovi udruge na sastanak i ukoliko imaju fotografija, članaka ili materijala da ih dostave u udrugu po mogućnosti u digitalnom obliku (skenirane fotografije u jpg ili gif formatu što bolje kvalitete).

0 komentari  

PRVI SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA U 2009.GODINI

Na prvom ovogodišnjem sastanku predsjedništva USPDR "Delta" Županja po statutu USPDR "Delta" Županja predsjedništvo je između inih točaka dnevnog reda glasalo o iznosu članarine za 2009. godinu. Po iznošenju više prijedloga o visini članarine (150,00; 200,00 ili 250,00 kuna) jednoglasno je izglasano da je iznos članarine za 2009. godinu 150,00 kuna. Članovi će na kućne adrese dobiti uplatnicu sa zamolbom da podmire obvezu do travnja mjeseca zbog predstojećih aktivnosti. Moguće je izvršiti uplatu u tri obroka po 50,00 kuna uplatom na poslovni račun broj:2393000-1102138273; u rubrici poziv na broj upisati osobni JMBG člana a svrha uplate:"Članarina 2009.godina"
Pozivamo članstvo da dostave svoje e-mail adrese radi lakše komunikacije i praćenja događanja i novosti u radu udruge.

0 komentari