TOČNO U PODNE OVA STRANICA PRESTAJE SA RADOM

0 komentari  

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA - poziv članovima

Štovani!

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja 6.listopada 2010.godine (srijeda) s početkom u 19:00 sati održati će izvanrednu izbornu skupštinu na kojoj bi bilo izabrano novo rukovodstvo udruge kao i predsjednik udruge.

Ovim putem molimo vas da se odazovete u prostor Velike gradske vijećnice (Županja) u kojoj će biti održana izvanredna skupština USPDR "Delta" Županja.

U koliko niste u mogućnosti odazvati se na izvanrednu skupštinu javiti tajniku USPDR Delta Županja (098 566 663, Zovkić).

V.D. Predsjednik 
USPDR "DELTA" Županja
Stjepan Matić

{Statut vrlo sličan važećem statutu udruge "Delta" možete skinuti sa http://www.sjp-grom.hr/ u rubrici O nama (Statut udruge)}

0 komentari  

"DA SE NE ZABORAVI" - Vila Velebita Lovinac

Obilježavanje Udruge „Vila Velebita“ Lovinac ,-
-          Program obilježavanja „DA SE NE ZABORAVI“ na Velebitu ,-
-          Pozivnica ,-  

  1. Udruga „Vila velebita“ Lovinac poziva sve Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i  članove na obilježavanje „DA SE NE ZABORAVI“ koje se organizira na Velebitu.

  1. Obilježavanje će se održati  25.09.2010. godine na Velebitu prema Programu koji Vam se dostavlja u privitku ovog dopisa (sljedeća stranica).

  1. Ispred udruge „Vila Velebita“ kontakt osoba je Josip Vrkljan, mob: 0981776478.

  1. Okupljanje članova Udruga specijalne policije je 25.09.2010. godine u 10:30 sati ispred crkve u Svetom Roku sa terenskim vozilima sukladno spomenutom programu.

  1. Molimo sve zainteresirane da pravovremeno kontaktiraju predsjednika udruge „Vila Velebita“ gospodina Josipa Vrkljana kako bi se osigurao smještaj i dogovorile i sve druge moguće varijante oko Vašeg sudjelovanja, što izdvajamo s obzirom na značaj koji ima Velebit za pripadnike specijalne policije.

  1. Na Središnjem odboru 02.09.2010. godine dogovoreno je da se sve Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata obilježavanjima svih naših Udruga stoga se nadamo da će te iznaći mogućnosti i odazvati se „Vili Velebita“.

  1. Predsjednik udruge „Vila Velebita“ nakon proslave podnijeti će izvješće Predsjedniku Krovne udruge i Središnjem odboru o provedbi proslave sa osvrtom na prijedloge povodom organiziranja ovih aktivnosti.    
 NAPOMENA:
Temeljem dogovora vodstva Udruge sa ministrom Unutarnjih poslova zamoljavaju se Načelnici PU, Zapovjednici JIP te Zapovjednici SJP da osiguraju prijevoz predstavnicima Udruga. 


PROGRAM OBILJEŽAVANJA
25. rujna 2010.

07:00 sati

Hodočašće staze progona u smjeru Sveti Rok – Egeljac – lišani Bunari – Dušice Lički Doci – Ivanjska Lokva (Crkvica Svetog Ivana).
Polazak ispred crkve u Svetom Roku za one koji žele stazu propješačiti.

10:00 sati

Hodočašće staze progona u smjeru Sveti Rok – Mali Alan – Tulove Grede – Bukva – Kneževići – Ivanjska Lokva (Crkvica Sv ivana).
Polazak ispred crkve u Svetom Roku terenskim automobilima.


13:30 sati

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve žrtve Domovinskog rata kod  Crkvice Svetog Ivana.

14:00 sati

Sveta misa kod Crkvice Svetog Ivana.

15:00 sati

Zajednički ručak u druženje na Velebitu - Kneževići.

16:30 sati

Povratak
 
Udruga „Vila Velebita“                                                 Općina Lovinac

0 komentari  

Program obilježavanje 19.obljetnice SJP "Delta" Županja


Subota, 18.rujna 2010.godine
  • 11:30 sati - okupljanje kod Spomen obilježja poginulim braniteljima županjske posavine u Županji, J.J.Strossmayera bb

  • 12:00 sati - polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Službu riječi predvodi župnik župe Sv. Nikole Tavelića vlč.Marko Peulić

  • 13:00 sati - prigodni domjenak na lovačkoj kući LU "Gaj" Županja

0 komentari  

ATJ Lučko 20.obljetnica

ATJ Lučko obilježila je 20.obljetnicu postojanja najelitnije postrojbe MUP RH. Udruga ATJ Lučko 90 podsjetila je na slavne davne ove postrojbe i sve one koji su ugradili živote u stvaranje neovisne države Hrvatske. Neka im je vječna slava i kao što živi napisaše na zidu:"Nepobjeđeni pobjednici budućim pobjednicima!"

0 komentari  

Objavljen natječaj za prijem u policiju u 2010/2011

više na http://www.mup.hr/

klikni na fotografiju za uvećani prikaz

0 komentari  

Pozivnica ATJ Lučko 90

Na Središnjem odboru 02.09.2010. godine dogovoreno je da Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata na obilježavanju sudjeluju sa po 5 do 10 članova.
Preporuča se da predstavnici Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata dođu na obilježavanja u svečanim ili zelenim odorama.

Polazak je u utorak u 5:00 sati ispred Policijske postaje Županja.

klikni na fotografiju za uvećani prikaz

0 komentari  

TEMELJNIM UDRUGAMA - Svima

N/r  predsjednika Udruga

         Poštovani,

        obavještavamo Vas da će se 11.09.2010. godine U 11, 00 SATI svetom misom posvetiti crkva Hrvatskih Mučenika u Udbini. Kontaktirali smo župnika Nedjeljka Knezovića koji nas je izvjestio da su pozvane sve braniteljske udruge. Od župnika Knezovića smo izvješteni o izgradnji spomen centra u kojem će se ugraditi po kamen i tako obilježiti svaki od 1800 stratišta stradavanja Hrvatskih mučenika: Ovčara ... (O deteljima će mo naknadno biti izvješteni).
        Nadalje izvješteni smo da se planira izgradnja spomen zida sa pločama svih postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu na ovom području a vjerojatno i u stvaranju Hrvatske države. (također će mo o detaljima biti naknadno izvješteni).
        Nadalje planira se da svaka postrojba u ovom memorijalnom centru bude zastupljena određeni tjedan u godini kada će se za tu postrojbu služiti misa, organizirati okupljanja i sl...
        Ovaj memorijalni centar Hrvatskih mučenika se osniva pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kao najvišeg predstavnika civilnih vlasti  i Hrvatske biskupske konferencije koja je najviši predstavnik crkvenih vlasti.
        Stoga pozivamo sve članove i udruge da se odzovu posveti crkve Hrvatskih Mučenika u Udbini koja će se posvetiti tijekom svete mise nadnevka 11.09.2010. godine sa početkom u 11,00 sati.
       
        S poštovanjem,

        Tajnik Udruge, Jure Pavlović

0 komentari  

Knin, 15.obljetnica VRO "Oluja"; Gračac, otkrivanje spomen obilježja Jozi Ilijiću





0 komentari  

Fenix Orašje obljetnica


Postrojba specijalne policije Fenix u povodu obilježavanja 17-te obljetnice od osnivanja postrojbe, u crkvi Bl.Alojzija Stepinca u Orašju održana je sveta Misa u spomen za sve umrle i poginule pripadnike koju je služio fra Anto Pušeljić. Članovi Županijske Udruge posjetili su grobove umrlih i poginulih, a potom kraj spomenika u gradskom parku položili vijenac i upalili svijeće. Vijence su položili i članovi krovne Udruge predvođeni predsjednikom Zdenkom Jurićem, te koordinacija Udruga Županije Posavske. Na proslavi obljetnice okupilo se oko 70 pripadnika postrojbe, te razmijenili iskustva sa gostima koji su stigli iz Mostara, Livna, Kiseljaka i Žepča.
Ove godine sudjelovali smo u akciji dragovoljnog darivanja krvi koja je bila združena na cijelom prostoru bivše Herceg Bosne. Uz pomoć općinske i županijske vlasti, te civilne zaštite planirali smo nabavku ronilačke opreme, a mi ćemo osigurati ronilački kadar, naglasio je Đuro Oršolić predsjednik udruge koja trenutno broji 68 aktivnih članova i šest počasnih. Udruga specijalne policije Fenix Posavina osnovana je prije tri godine, a proistekla iz Domovinskog rata iz postrojbe za posebne namjene PU Orašje koja je formirana 01.kolovoza 1993.godine.

0 komentari