Dopis USJP "Poskoci" Zadar




Udruga specijalaca domovinskog rata

"POSKOCI" Zadar

MB: 1913719

Josipa Jovića br.1

23 000 Z A D A R

Zadar, 16. listopada 2009.g.

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE

ZAGREB

g. Svemir Vrsaljko


PREDMET: Izvješće,

dostavlja se.-

Sukladno dogovoru predsjednika Udruge Ivice Kapetanović i načelnika PU gosp. Antona Dražina, početkom mjeseca rujna, ova Udruga je utvrdila program proslave Dana Udruge i obljetnice Dana osnutka Specijalne jedinice policije. Prema programu obilježavanje je trebalo započeti dana 15.10.2009.g. u 08,00 svečanim postrojavanjem u krugu Policijske uprave.

Dan prije održavanja obilježavanja, tj. 14.10.2009.godine, predsjednik Udruge Ivica Kapetanović nazvao je telefonom načelnika PU, kako bi potvrdio protokol proslave. Načelnik PU je bio odsutan te tako nisu ostvarili telefonski kontakt. Nakon nekog vremena, načelnik OKC-a PU Zadarske, gosp. Bore Mršić nazvao je Ivicu Kapetanović i u telefonskom razgovoru rekao da zove u ime načelnika Uprave i da članovi Udruge ne mogu prisustvovati postrojavanju, da se ne može doći u krug Policijske uprave u zelenim odorama (da je to protuzakonito) već u civilu, te da vijenac Udruga može položiti tek kada se završi postrojavanje policijskih službenika i kada se policijski službenici raziđu. Također da roditelji poginulih pripadnika SJP ne trebaju biti prisutni svečanom postrojavanju već da dođu kasnije i sami obiđu Spomen sobu.

Tako zamišljen protokol načelnika policijske uprave bio je neprihvatljiv za članove Udruge, te se je odlukom predsjedništva Udruge SJP Poskoci Zadar proslava odvijala samo u prostorijama Udruge.

Izvješće se daje na znanje te Vas molimo za poduzimanje daljnjih radnji, kako se ovakva degradacija i neuvažavanje bivših pripadnika SJP i članova Udruge više ne bi događalo.

S poštovanjem,

Predsjednik Udruge

Ivica Kapetanović



 

0 komentari: