3.obljetnica Udruge specijalne policije HR HB

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava rata (kod križa) u Širokom Brijegu počela je svečanost obilježavanja 3. obljetnice osnutka Udruge specijalne policije HRHB. Na obilježavanje obljetnice došli su i predstavnici Udruga sa cijelog područja Republike Hrvatske iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Osijeka, Županje, Zadra, Šibenika...
Među brojnim gostima i uzvanicima bili su nazočni i predsjednik Udruge specijalaca RH Josip Klem, te savjetnik ministra unutarnjih poslova u Vladi RH Josip Mihaljević.
U svom obraćanju punom emocija Josip Klem je izrazio zadovoljstvo što su specijalci Hrvatske danas u posjeti svojim suborcima u Hercegovini. „Vidite koliko nas je danas došlo u Široki Brijeg na ovu obljetnicu, ne daj Bože da se pojave neki problemi i opasnosti za Hrvate koji žive ovdje, vjerujte mi svi bi bili tu", rekao je Predsjednik Udruge specijalne policije RH, prekidan burnim aplauzom, te nadodao da se protivi dijeljenju kako Hrvata tako i branitelja. „Svi smo mi specijalci hrvatskog naroda", završio je Klem.
Predsjednik Udruge specijalaca HRHB Zdenko Jurić Major u svom obraćanju se dotakao nejedinstva među hrvatskim političarima pozvavši ih da se ujedine oko hrvatskog pitanja u BiH koje nije riješeno ni izbliza.
Prigodnim riječima nazočnima se obratio i Općinski načelnik Miro Kraljević poželjevši članovima Udruge specijalne policije i njihovim gostima ugodan boravak u Širokom Brijegu.
U kinu Borak je održana i Izborna skupština Udruge specijalaca ŽZH-a a za predsjednika je izabran Dražen Čolak.

 

0 komentari: