Predsjedništvo Udruge
Predsjednik
Svemir Vrsaljko

Ur.Br:1811584/03-PP- 01-251108/1

Predmet: Priopćenje za medije

Jeste li mislili ozbiljno građanine!

Ne nismo dvojili 90tih, a niti danas, neprimjerenim izjavama na Hrvatskome radiju u emisiji „S predsjednikom uz kavu“ te u prilogu HTV-ovog Dnevnika.

Svi mediji prenijeli su izjavu „predsjednika Mesića“ koju članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i svi veterani specijalne policije MUP-a RH ocjenjuju neprimjerenom, odnosno tražimo od građanina Mesića da se ispriča hrvatskoj javnosti, hrvatskim braniteljima, a ponajprije porodicma poginulih hrvatskih branitelja, poradi činjenice da ovakovim izjavama vrijeđa dignitet i dostojanstvo hrvatskih branitelja, kako živih tako i naših poginulih i umrlih suboraca.

Naša zamolba-poruka građaninu i predsjedniku Mesiću, „molimo Vas da nas hrvatske branitelje, izostavite od svojih komentara, nepotrebni su, cinični, a svakako neočekivani od hrvatskog čovjeka, koji poštuje žrtve u stvaranju države mladih i nevinih hrvatskih sinova i kćeri.“

Zar ste zbilja mislili uzeti posljednju počast hrvatskim braniteljima.

S poštovanjem.

Zagreb, 25. studenoga 2008.g.

Predsjednik USPD Zagreb

Svemir Vrsaljko

 

2 komentari:

  1. Prenosimo dio komentara sa:
    http://www.udruga-specijalne-policije.hr/?p=134#comments
    1.
    # gordanna 25 Stu 2008 od 10:11 pm

    mislim da je građanin ili predsjednik, sad je nebitno, pogriješio, svaka njegova isprika je suvišna, prekasno je da se popravi i loš dojam, pitanje za njega: kada i koliko branitelja treba na Pantovčaku da ih osobno izvijesti o namjerama koje poništavaju Deklaraciju o Domovinskom ratu i ZOPHBDR.
    2.
    # stipena 25 Stu 2008 od 10:18 pm

    Svi mediji prenjeli su izjavu „predsjednika Mesića“ koju članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i veterani specijalne policije MUP-a RH ocjenjuju neprimjerenom te smo zgroženi takvim stavom kojima vrijeđa dignitet i dostojanstvo hrvatskih branitelja, obitelji branitelja koji su poginulih u Domovinskom ratu te one koji su umrli od posljedica rata. Odricanjem počasti onima koji su tu državu stvorili predstavlja drski pokušaj prevrednovanja vrijednosti branitelja te potpunog nepoštivanja žrtve u stvaranju Hrvatske države. Smatramo da je ovo samo početak napada na branitelje i temeljne vrijednosti Hrvatske države te da on ne misli stati sa napadima dok je predsjednik države.

    Tražimo od gospodina Mesića da se isprića hrvatskim braniteljima a ponajprije obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, te hrvatskoj javnosti zbog ove neprimjerene izjave koristeći trenutak ozbiljnosti gospodarske situacije u zemlji da treba štedjeti na vojnim počastima kod pokopa branitelja. Ako mu je to plan za izlazak iz krize onda je suvišan svaki komentar.

    Postavlja se pitanje, poradi čega odnosno čijega interesa se plasiraju izjave uznemirujeća sadržaja, za spomenuti je i prenjeta izjava odvjetnika Nobila koji „Oluju“ uspoređuje sa tragedijom Vukovara, za koju kaže da ima više elemenata genocida nego u Vukovaru da će Hrvatska imati problema dokazati umješanost Srbije u ratu. Ovom izjavom odvetnik Nobilo u javnosti već zastupa Srbiju u cjelokupnoj javnosti.

    Za ocijeniti je da su obje izjave, u odvojenim medijima i bliskom vremenu ciljane, gospodo izberite već jednom što ste „predsjednik države“ ili „gospodin Mesić-građanin“, „odvjetnik u Haggu“ ili „odvjetnik dodvornik u tužbi Srbije protiv Hrvatske“.
    3.
    # adminna 25 Stu 2008 od 10:22 pm

    pozdrav Stipi, dopunjeno i jasno
    4.
    # Davorna 25 Stu 2008 od 10:49 pm

    Pozdravljam Priopćenje i sve one koji su odmah reagirali. Nekoliko dana nakon obilježavanja najveće tragedije (Vukovar, Škabrnja) predsjednik-građanin nam priređuje ovakvo štivo.
    Zato potpisujem Gordanovo pitanje koliko nas treba doći na Pantovčak …
    5.
    # Gordina 25 Stu 2008 od 11:56 pm

    Također, pozdravljam propćenje i sve koji su reagirali.
    Pravo je pitanje: zašto svaki dan imamo 5 pogreba branitelja? To su ljudi koji su prije 15 godina bili vojno sposobni i danas sigurno ne umiru od starosti, od svih njih je predsjednik bio stariji. Žalosno je to što branitelji umiru a vole svoju zemlju a on živi u zemlji koju ne voli, nije mu lako.
    6.
    # zokna 26 Stu 2008 od 12:16 am

    Krajnje degutantna izjava, nažalost ni prva ni zadnja.
    7.
    # Franjona 26 Stu 2008 od 8:33 am

    Branitelji su na marginama, nitko ih ne spominje i odjedanput treba na njima=nama štedjeti.

    Pa gospodine predsjedniče zahvaljujem vam i odričem se vijenca koji ste mi namijenili jednoga dana.

    Taj novac potrošite na nekom od svojih putovanja, popijte kavu valjda će biti dostatno za taj užitak. Molim vas popijte kraću kavu, bez šećera, da osjetite gorčinu u ustima kao što ste ju podarili obiteljima naših poginulih, stradalih i umrlih suboraca i nama.

    Meni, jednoga dana biti će dovoljna hrvatska zemlja koja će me cijeloga zagrliti, koju toliko volim, s kojom ću se sjediniti s vjerom da ću stati pred dragoga Boga i sve one iskrene hrvatske domoljube i sve svoje prijatelje koji su živote dali ljubeći svaki komad hrvatske grude.

    To će mi biti najveća počast.

    PS. Potpisujem svaku Stipanovu (ne Mesićevu) riječ u komentaru

    on 26. studenoga 2008. u 07:57  


  2. Anonimno said,

    Zar se vam ne čini da nas sve Mesić,Sanader i ekipa vuku za nos sve Vas koji ste se uspjenili oko pokojnika.A da se malo počnemo pjeniti oko živih.Možda je njma potrebnija pomoć nego mrtvima.
    ili je to puno lakše i jednostavnije trkeljati o mrtvima neo pomagati živima.
    Jebeš političare i njihove izjave,držmo se zajedno i pomažimo si.
    A ne upuštati se u polemike sa ljudima koji su u najmanju ruku sumnjivog morala.

    on 28. studenoga 2008. u 23:31