Novosti u radu USPDR "Delta" Županja

Na večeras održanom sastanku USPDR "Delta" u proširenom sastavu nazočilo je 18 članova. Bilo je riječi o novostima od zadnjeg sastanka gdje je predsjednik udruge Franjo Škegro nazočne izvjestio o slijedećem:
  • držati se planiranih rokova vezano za dostavu materijala i pripremu Okruglog stola o VRO "Bljesak"
  • do kraja ožujka dostaviti završne materijale za MONOGRAFIJU SJP MUP RH
  • održan sastanak sa gradonačelnikom vezano za dopis od strane Grada Županja oko financiranja izgradnje spomen obilježja poginulim braniteljima županjske posavine i suzbijanja neistina koje kolaju po gradu. Dostavljene preslike dokumentacije o finacijskom sudjelovanju Grada Županja u izgradnji spomen obilježja (cca 85% ukupnog iznosa)
  • problematika članova: stipendije - odbijena učenica smrtno stradalog pripadnika dragovoljca SJP "Delta" - upoznat predstavnik krovne udruge USPD Zagreb član Fonda za stipendiranje... očekujemo povratnu informaciju. ***** Tražimo posao za člana udruge (po zanimanju strojarski tehničar) koji ima nezaposlenu suprugu sa troje djece i očekuje četvrto dijete. Svaku korisnu informaciju dostaviti u udrugu. ***** Poziv nezaposlenim članovima udruge da se jave radi evidencije u registar nezaposlenih članova udruge.
  • prihvaćena inicijativa predloženog sinopsisa za snimanje TV serijala "Pobjednici" - usuglašen stav za drugu epizodu bojište Vukovar oko nikakve zastupljenosti uloge dragovoljaca i pripadnika MUP i ZNG sa područja Županje i bivše županjske općine (operacija u Mirkovcima 22.srpnja 1991. kada je poginulo 11 pripadnika ZNG i čija žrtva je skoro zaboravljena) - angažirati preživjele sudionike akcija u Borovom selu i Mirkovcima da se uključe u dopunu sinopsisa
  • izabrani predstavnici za odlazak u Mostar, 14. ožujka 2009. godine na obljetnicu USPDR HR HB
  • stigle kravate (SP) za svečanu odoru - javiti se u udruzi. ***** Zainteresirani za nabavku svečane odore dostaviti konfekcijske brojeve.

 

0 komentari: